Az élet legnagyobb ajándéka az egészség

Személyes konzultáció : Hétfőtől Vasárnap - 8-tól 20 óráig
  Kapcsolat : +36 30 220 3399        

Rák gyógyítás

Egy izraeli rákkutató központ egy új endoszkópos vizsgálatot kezdet el használni a “Cellvizio”-t, ami élő képes képeket közvetít a rosszindulatúvá válás előtti / rosszindulatú változásokról a sejtszövetekben, és lehetővé tesz a navigált biopsziákat a gyanús területekről. Ez a technológia alapja egy mikroszkóp ami egy száloptika végére van rögzítve, így bármelyik átlagos endoszkópba beilleszthető, amit gasztroszkópia, kolonoszkópia, vagy epevezeték vagy hasnyálmirigy képalkotásnál használnak.

A kivizsgálás nem tart tovább 5-10 percnél és ugyanebben az időben, a rutin endoszkóp vizsgálat alatt, a mikroszkóp nagy felbontású képeket készít a sejtekről, akár egy sejtnyi méretben is. Ennek a technikának az alkalmazása nem okoz sérülést a sejtekben, és nagyon minimális és ritkán előforduló mellékhatásai vannak. Ez a módszer alkalmazása rendkívüli előnyt biztosít azzal a képességével, hogy elér olyan helyeket is amik egy sztenderd patológiai vizsgálat számára nagyon nehéz (vagy lehetetlen) felboncolni, mint például a hasnyálmirigyben levő cisztát vagy az epevezeték szűkületét. Továbbá, az a képessége, hogy a szöveteket mikroszkópikus méretben tudja vizsgálni és erről élő képet mutat, lehetővé teszi a navigált biopsziákat a gyanús szövetrészekből mint például a Barrett kórnál.

Endoszkópos mikroszkópia (amelyet más rutin diagnózis végzése mellett végeznek) kiválóságot biztosít az észlelésben és a diagnosztizálásban. Az endoszkópos vizsgálat végén a végeredmények rögtön megvannak. Habár, fontos kihangsúlyozni, hogy a végső diagnózis csak a többi rutin vizsgálat eredményének az begyűjtése után lesz elvégezve, mert a mikorszkópia a rutin vizsgálatok mellett és nem helyett van elvégezve.